Avanceret spørgeteknik

Intensiv træning i spørgeteknik

De gode spørgsmål er dem der flytter andre mennesker. I forhandlinger, til udviklingssamtaler, i salg, undervisning, interview, afhøringer og andre situationer, hvor kommunikation er omdrejningspunkt og udslagsgivende. Den der mestrer kunsten at spørge rigtigt, kan få ting til at ske. Men hvordan gør man?

MB2På dette to-dages kursus indvier Peter Knoop Christensen (medforfatter til den anmelderroste bog “Spørgeteknik”) dig i spørgeteknikkens mange facetter og muligheder. Lær hvordan man styrer og støtter en samtale, hvordan man forandrer en samtales karakter, hvordan man med sine spørgsmål kan sælge en vare, udfordre en medarbejder eller skrælle omsvøb og forvanskninger af en samtalepartners udsagn.

Hvornår virker hvilke spørgsmål, hvordan? Det er det, kurset handler om. Men først og fremmest får du trænet din spørgeteknik. Hvis du vil have store muskler, er det ikke nok at læse en bog om bodybuilding. Det samme gælder for spørgemusklerne: De skal trænes. Glæd dig til en lærerig, engagerende og underholdende oplevelse anrettet og serveret af en garvet underviser og kommunikationsrådgiver.

Forside Spørgeteknik

Læs uddrag af den anmelderroste bog “Spørgeteknik”

Træningens første dag

 • God spørgeteknik i praksis. En engagerende øvelse som inddrager alle deltagere i jagten på det gode spørgsmål.
 • Kommunikationens spilleregler. Hvad er det spørgsmål kan som ingen andre ytringer eller virkemidler kan?
 • Det gode spørgsmål. Relevans, forståelse, timing og effekt.
 • Den gode samtales faser og forløb. Hvad påvirker samtalens eller mødets forløb? Vi øver os på spørgeteknikker der fremmer dialog og refleksion. Vi træner tekniker til at stille de spørgsmål der kan flytte andre mennesker.
 • Afprøvning og træning i spørgeteknik rettet mod en bestemt situation eller funktion (f.eks. coaching, udviklingssamtalen, salgsmødet, forhandling, undervisning, interview, konflikthåndtering).

Træningens anden dag

 • Rollen og relationen. Få overblik over magt- og rollefordelingen. Oplev, hvordan du kan trække samtalen i retning af den optimale samtalesituation, og styrk dine evner til at tackle modstand i samtalen
 • Spørg med krop, øjne og stemme. Oplev, hvilken betydning kropssproget har for fortolkningen af vores spørgsmål og intentioner. Bliv bevidst om hvordan din stemmeføring og kropssprog virker på andre mennesker. Få konkrete værktøjer til og træning i at styrke dit positive kropssprog.
 • Metamodellen. Bliv i stand at trænge ind til ”sandheden” bag din samtalepartners budskaber. Lær at bruge spørgeteknikkens svar på dåseåbneren – spørgsmål der lukker op når samtalepartneren har lukket i.
 • Løsningsfokuseret spørgeteknik. Lær, hvordan du spørger konstruktivt og sætter fokus på at finde løsninger: Spørgsmålets retning – fremad eller bagud. Spørgsmålets fokus – problem eller løsning.
 • Anerkendende spørgeteknik. Få en kort introduktion til teorien bag og nogle håndgribelige anvisninger på hvordan du spørger anerkendende.
 • Træn videre når du kommer hjem! Du får instruktion i konkrete træningsmetoder du uden videre kan anvende. Få vejledning i hvordan du sætter mål for din træning.